OudejaarsShow 2008

OudejaarsShow 2008

Ook dit jaar bood de OudejaarsShow Westervoort weer een gevarieerd avondvullend programma. Voor aanvang van de show lieten Tony, Maaike en Danielle ons weten er zin in te hebben. Met name Tony Neef zei dit soort evenementen de leukste optredens te vinden. Direct contact met het publiek vindt hij geweldig. Onderweg naar Westervoort had hij zich voorgenomen alles te geven in het optreden van de OudejaarsShow. Volgens verschillende aanwezigen in het publiek is hij daar goed in geslaagd.

Het merendeel van de acts werden door Tony en Maaike Widdershoven samen op het toneel gezet. Gelijk bij het eerste nummer “Barcelona” lag de zaal aan hun voeten. Fantastisch klonken de stemmen van Tony en Maaike door de geluidinstallatie de zaal in. Ondanks het feit dat Maaike hoogzwanger was wist zij een vocaal hoogstandje neer te zetten in Westervoort. Voor haar was het de eerste keer in de OudejaarsShow in Westervoort. Zij veraste het publiek met haar enthousiasme en zangkunst

De avond kreeg extra inhoud doordat Danielle Staps de optredens van de artiesten aan elkaar praatte. Zij deed dat op haar eigen manier waardoor ze de zaal wist te pakken. Op een gegeven moment zat de stemming er zo goed in dat er spontaan een polonaise op gang kwam en op aangeven van Danielle werd een aantal keren de wave ingezet. Ook bracht Danielle een aantal keren zelf een lied ten gehore.

Zoals we gewend zijn van onze Dieseltrekkers begeleidden zij de artiesten tijdens de optredens. Dirigent Jos Jansen was erg in zijn nopjes met de prestatie van zijn Showband. Verschillende Dieseltrekkers die we vooraf spraken hadden zin in het optreden en vonden het een eer om met zulke grote artiesten te mogen samenwerken. Achteraf waren zij meer dan tevreden over de show en de samenwerking met de artiesten. We zouden de Dieseltrekkers echter tekort doen als we het hierbij zouden laten. Zij brachten namelijk ook zelf een aantal nummers ten gehore die er mochten zijn.

Zoals altijd kwam er ook dit jaar weer een talent uit ons dorp Westervoort of de omgeving aan de beurt om te laten horen wat zij in huis heeft. Dit jaar had Evelyne Evers de eer met saxofoon een aantal keren te laten hooren wat zij kon. De 22 jarig Evelyne uit Westervoort zei ons voor aanvang van het optreden een klein beetje zenuwachtig te zijn maar dat het wel goed kwam. Evelyne speelde vervolgens de sterren van de hemel en zei na afloop dat het allemaal goed was gegaan.  Bij twee nummers verzorgden 4 dames van dansschool Blanche uit Westervoort het ballet. Bij het laatste optreden lagen zij letterlijk aan de voeten van zichtbaar veraste Jos Jansen.

Nadat alle optredens waren geweest begon de spetterende after party olv William’s music Express. De medewerkers van Sports Planet de Pals verzorgden de consumpties zowel beneden in de zaal als boven in het sportscafe. De party ging nog tot in de vroege uurtjes door.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde OudejaarsShow en kijken uit naar die van volgend jaar!

Gelezen elders over de Oudejaars Show 2008

Zaterdag 27 december 2008, een koude avond in Westervoort. Aankomend op de parkeerplaats zijn er veel mensen op de been. De OudejaarsShow 2008 zou gaan plaatsvinden in Sports Planet. Er waren veel zitplaatsen, en binnen niet al te lange tijden waren deze stoelen gevuld. Op het programma van deze editie stonden, naast Allround Blaasorkest ‘de Dieseltrekkers’ uit Westervoort, de volgende artiesten: Evelyne Evers, Tony Neef, een hoogzwangere Maaike Widdershoven, Danielle Staps en danseressen van Dansschool Blanche.

Om 20.15 uur namen de muzikanten van de Dieseltrekkers hun plek op het podium in. Onder leiding van dirigent Jos Jansen zette de muzikanten in. De avond werd geopend met het stuk Barcelona. Hier werd gezongen door Tony Neef en Maaike Widdershoven. Een prachtige uitvoering! Na deze opening nam Danielle Staps het woord, en zou de rest van de avond de presentatie voor haar rekening nemen.

Het zou een gevarieerd programma worden, en dat was het zeker, want zo namen de Dieseltrekkers ons mee op een Caribean Journey. Het scherm op de achtergrond paste goed bij de muziek, en nam het publiek ook daadwerkelijk mee in tropische sferen. Weer terug in Westervoort aangekomen nam Danielle Staps het over met haar Goddelijke stem, en dit in het gelijknamig stuk.

Dan was het aan Evelyne Evers om haar eerste solowerk op sopraansax te laten horen. Oblivion werd uitgevoerd in samenwerking met de Dieseltrekkers en hierop werd gedanst door de danseressen van Blanche. Het was een prachtig klassiek stuk, en het geheel vormde een mooie uitvoering.

Nadat Maaike, Tony en Danielle een individueel een nummer zongen en de Dieseltrekkers een Frank Sinatra-medley verzorgde volgde er voor de pauze een knallend eind van het eerste deel van de avond. Tony en Maaike spetterde van het podium op Paradise by the Dashboard Light.

In de pauze konden de muzikanten even op adem komen, waarna het tweede deel van de avond werd geopend met een medley van Queen, een zeer origineel een mooi arrangement. Toen kwam Tony Neef op voor een Slager Medley, waarop een polonaise in de zaal volgde. Vervolgens werd er een en ander klaar gezet voor de danseressen van dansschool Blanche. Op het nummer Big Spender brachten ze menig hoofd in de zaal op hol! Zelfs dirigent Jos Jansen moest eraan geloven, maar kon zijn aandacht maar al te goed bij de muziek houden!

Na een spetterend Disco Inferno van Maaike, bracht Evelyne haar tweede solowerk ten gehore. Dit was het werk Pequena Czarda, prachtig uitgevoerd op altsax. Met vingervlugge passages hield zij het publiek in de ban van het stuk. Een groot compliment voor Evelyne, die het zeker nog ver zal schoppen in het muzikale wereldje!

Na de kerstwens van Danielle bracht Jos samen met de Dieseltrekkers ‘The Rose’. Dit werk werd opgedragen aan de overleden Henk Wanders, voorzitter CV de Dolbotters en Sportclub Westervoort. Een ode waarvan ikzelf de rillingen van kreeg!

Aan alles komt een eind, zo ook aan de 14e editie van de OudejaarsShow. Met een Nederlandse Medley, waarin Danielle dan eindelijk samen kon zingen met Tony, kwam ook aan dit feest een eind. Tot slot maakte de Dieseltrekkers er dan echt een eind aan, waarna de artiesten in het zonnetje werden gezet door de organisatie. De organisatie kan terug kijken een op een waar spektakel! Ook bleven er vele toeschouwers bij de afterparty, wat met muziek van een dj een bekroning was op deze avond. Het was een fantastische avond. Graag tot 2009!