Jubileumconcert t.g.v. 55 jaar Dieseltrekkers

Jubileumconcert t.g.v. 55 jaar Dieseltrekkers

Op exact 11 november 11/11 !! is het 55 jaar geleden dat De Dieseltrekkers is opgericht, oorspronkelijk als z.g. “boerenkapel”welke tijdens carnaval vooral actief was ( vandaar deze datum) maar later zich steeds meer heeft ontwikkeld naar het uitgebreide all round orkest wat ieder nu kent.

Jubileumconcert om 11:11 op 11-11-2012

55 jaar geleden is De Dieseltrekkers ontstaan als Hofkapel van Carnavalsvereniging “De Dolbotters”, vandaar ook dit carnavalsjubileum. De leden kwamen hoofdzakelijk uit de toen nog actief zijnde harmonie “Sint Gregorius” Deze muzikanten wilden naast spelen bij de normale dorpsharmonie wat meer doen op muzikaal gebied. Een ontwikkeling welke in die tijd in vele dorpen, meer en meer zichtbaar werd.
Dit beeld is in 55 jaar weinig veranderd, met dien verstande dat men tegenwoordig kan kiezen uit verschillende muziekstijlen en daar heen gaat waar men zich als muzikant het beste thuis voelt.

Anno 2012 zijn De Dieseltrekkers nog steeds een hechte groep vrienden, die als doel hebben om samen muziek te maken. Het orkest kenmerkt zich door haar veelzijdigheid. Vol overgave zijn ze actief tijdens carnaval, op diverse grote andere feestelijkheden in het hele land en uiteraard jaarlijks tijdens de spectaculaire Oudejaarsshow.
Voor amateur muzikanten is het natuurlijk een geweldige ervaring om professionele musicalsterren te mogen begeleiden tijdens deze jaarlijks terugkerende show, op het “Betuwespektakel” te spelen voor 3000 mensen, tot diep in de nacht in Woerden feest te mogen maken en CD ’s op te nemen. Successen en ervaringen die alleen maar tot stand kunnen komen door veel inzet en enthousiasme van de hele groep.

Het orkest staat onder leiding van Jos Jansen.
Jos is een fenomeen op de bastrombone en verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Met zijn virtuoze spel, een eigen sound en vooral zijn veelzijdigheid weet hij een groot publiek aan te spreken. Als solist verzorgt hij optredens in o.a. de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. De Dieseltrekkers zijn er dan ook erg blij mee dat Jos al 30 jaar voor het orkest staat. Jos voelt zich thuis in lichte en klassieke stijlen en is met zijn toegankelijke benadering van muziek inspirerend voor het hele orkest. Elk jaar komen er weer geweldige arrangementen van zijn hand en weet hij onder andere een divers en aantrekkelijk programma samen te stellen voor de Oudejaarsshow. Ook soleert hij regelmatig tijdens optredens van De Dieseltrekkers. Door zijn drukke programma en verplichtingen aan de Marinierskapel kan Jos niet alle activiteiten bijwonen. In die gevallen wordt hij prima vervangen door Henk Vink.

Het 55-jarig jubileum zal op een gepaste wijze worden gevierd op zondag 11 november vanaf 11.11uur bij Zalencentrum Wieleman aan de Dorpstraat in Westervoort.
Er wordt gestart met een muzikale receptie met allereerst een optreden van ongeveer een uur van De Dieseltrekkers. Hierin worden o.a. nummers ten gehore gebracht welke al jarenlang op het repertoire staan. Daarna zal de Westervoortse “Rijn en IJsselkapel” een uur lang onvervalste Egerländermuziek laten horen. Tijdens dit optreden is er volop gelegenheid om bestuur en leden te feliciteren met dit toch wel unieke jubileum. De Dieseltrekkers hopen op uw komst!!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gijp Vink 06-53976339 of Frank Arends 06-51103168.