Balkoncert in Westervoort

Balkoncert in Westervoort

Er gaat een uniek muziekevenement in Westervoort plaats vinden: Het Balkoncert georganiseerd door Drumfanfare Liberte. Omdat er zo’n 80 muzikanten nodig zijn zullen een groot aantal Dieseltrekkers ook deelnemen aan dit evenement.

Westervoort beleeft op 23 juni de primeur van het ‘balkoncert’. Tijdens het Wyborghfeest zullen ongeveer tachtig muzikanten een muzikale show verzorgen vanaf de balkons van het winkelcentrum aan het Dorpsplein.

Het initiatief is afkomstig van de Westervoortse fanfare Liberté, dat inmiddels op hulp mag rekenen van zustervereniging Oefening Baart Kunst en de Westervoortse feestband De Dieseltrekkers. Liberté heeft zich laten inspireren door het Gevelconcert dat jaarlijks tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen gehouden wordt.

De muzikanten gaan de balkons boven de kapperszaak en de schoenenwinkel gebruiken. Het concert moet het hoogtepunt worden van het jaarlijkse Wyborghfeest, dat op 23 en 24 juni gehouden wordt. Deelname is niet voorbehouden aan leden van de drie gezelschappen: iedere Westervoorter die overweg kan met een blaasinstrument, mag zich aansluiten