Over DT-Orchestra

Het Orkest

Kwaliteit en veelzijdigheid zijn de kernwoorden van dit orkest. Door de uiterst flexibele houding en het twintigtal goede veelzijdige muzikanten gaat het orkest geen muziekstuk uit de weg. Het repertoire is daarom ook zeer gevarieerd van musical- en popmuziek tot nummers uit het egerländer- en schlager-repertoire. Ook Nederlandstalige meezingers en feestmuziek behoren tot het standaard repertoire zodat het orkest op ieder evenement de juiste sfeer neer kan zetten.

Projectbasis

Het orkest werkt op projectbasis. Naast de jaarlijkse OudejaarsShow en het opereren als hofkapel tijdens het carnaval wil het orkest maximaal een vijftal grotere optredens per jaar geven door het hele land. Men richt zich met name op de grotere zalen, buitenpodia en feesttenten zoals bijvoorbeeld het BetuwsSpektakel of een optreden als jazz-formatie op het Haarlem Jazz Festival. Het orkest gaat geen uitdaging uit de weg.

Artiesten

Het Dieseltrekkers-orkest heeft zich de laatste jaren ook toegelegd op het begeleiden van grote artiesten als Henk Poort, Brigitte Nijman en Tony Neef. Dit laat het orkest jaarlijks zien op hun ‘eigen’ OudejaarsShow waar ze het publiek en zichzelf het laatste weekend van het jaar iedere keer weer verrassen met een avond zang, muziek en dans van hoog niveau. Het is mogelijk om het Dieseltrekkers-orkest samen met voorgenoemde artiesten te boeken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Duur?

Het Dieseltrekkers-orkest is een vereniging en zodoende niet als doelstelling om winst te maken in tegenstelling tot beroepsorkesten. Het zoeken van muzikale uitdagingen, het plezier in het muziek maken en de onderlinge band tussen de muzikanten is belangrijker. De prijs voor dit flexibele orkest kan dus veel lager zijn dan bij beroepsorkesten, met een vrijwel gelijke kwaliteit. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de zaal (i.v.m. de hoeveelheid geluids- en lichtapparatuur) en of u additionele artiesten wenst op uw feest. Neemt u vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.